fbpx

Minden, amit tudnod kell az új MG Marvel R-ről: árak, biztonság, felszereltség a konkurenciához képest

A kínai gyártású elektromos autókkal kapcsolatban sok az előítélet. Pedig elektromos autóik egyre inkább közelítik a világszínvonalat, ilyen például a dániai Év Autója teszten jól szerepelt MG Marvel R Electric. Igazi újdonságnak számít a piacon, egyelőre Európában csak néhány országban forgalmazzák. De milyen a menetteljesítménye, és mit lehet tudni a felszereltségről? Mennyibe kerül, és hogyan juthatsz hozzá? Ezek alapján hasonlítjuk össze a Marvel R-t a piacon elérhető hasonló elektromos szabadidő-autókkal.

Ha elnyerte a tetszésed, azt is megmutatjuk, hogyan tudod a Profi EV csapatán keresztül beszerezni kedvező áron, felesleges körök nélkül.

A brit gyökerekkel rendelkező kínai márka újdonsága: az MG Marvel R

A MARVEL R Electric egy tágas, fényűző, kompakt SUV. Az elegáns és futurisztikus külsőn egyértelműen fellelhetők a távol-keleti jegyek, de a törésteszteken elért eredmények, a kialakítás és az anyagok minősége (pl. szépen varrott bőrülések) már közelíti az európai színvonalat. De miért is ódzkodunk a kínai gyártmánytól?

Amellett, hogy bármely műszaki termékkel kapcsolatban óvatosak vagyunk, rendszeresen hallani az új, olcsó és könnyed kínai autók borzalmas Euro NCAP töréstesztjeiről. Ezek egyike hallatán sem szívesen ültünk volna be a volán mögé. Eddig.

Érdekes, hogy Kínában már évtizedek óta zajlik európai, amerikai és japán termékek bérgyártása. Nem csak műszaki cikkekről van szó. A Volkswagen, a Volvo és a Tesla is gyártat Kínában autókat. A világ legnépesebb országából érkezik például a Tesla Model Y, melyet jobbnak tartanak az amerikai gyártásúnál. Hogy is van ez? A fentiek alapján megállapítható, hogy tudnak Kínában is kiváló minőséget gyártani. Ám nem mindegy, hogy a termék milyen piacra és milyen árkategóriába készül. Az MG Marvel R készítői ebből a szempontból végre magas célokat tűztek ki maguk elé.

Információ
Az MG márkanév egyébként európai gyökerekkel rendelkezik. Mégpedig a Morris Garages angol autógyár nevének rövidítése. Az 1930-ban alakult cég minden méretkategóriában gyártott autót. Az MG csak 2006-ban került kínai kézbe. A kínai Nanjing Automobile Group vette meg, melytől a SAIC konszerzn vette át 2011-ben. A jelenlegi tulajdonos évtizedek óta töretlenül együttműködik a Volkswagen konszernnel.

Mit kell tudnod az MG Marvel R-ről?

Nézzük meg, hogyan teljesít az elegáns, sportos divatterepjáró a legfontosabb szempontok szerint.

Külső

A már említett sportosan elegáns külső egyértelműen távol-keleti formatervre utal, ám nélkülözi a korábban megszokott túlzó díszítéseket. A kilincsek krómfényt kaptak, ez a szokás a Tesla Model S óta töretlen népszerűségnek örvend az elektromos autók kialakításánál. Az elektromosan állítható és fűthető oldalsó tükrök és a panorámás napfénytető egyedülálló luxust kölcsönöz a Marvel R-nek.

Hatótáv és töltés

Kivételes egyedi hajtáslánc rendszerével a Marvel R kiemelkedő hatótávval rendelkezik (360-410 km). Az 1850 kg tömegű SUV elérhető összkerék (AWD) és hátsókerék-meghajtású (RWD) kivitelben. Az összkerék meghajtású Perfomance modell 4,9 másodperc alatt gyorsul százra, ami még a VW ID.4 sportos változatáénál, a GTX-nél is jobb. A végsebesség a hátsó- és az összkerekes modellnél egyaránt 200 km/óra.

A sportosság ellenére lassabb tölthetőséggel kell számolni. A 11 kW-os váltakozóáramú töltés mellett 92 kW-os egyenáramú gyorstöltés is elérhető, ami a beépített akkumulátor kapacitásához képest visszafogott. Emiatt a 80%-os töltés ideje legalább 43 perc. Ugyanakkor ezzel a teljesítménnyel is megelőzi a versenytársának mondható Škoda Enyaq iV-t.

Biztonság

Míg 2021 évvégén a Renault Zoe és a Dacia Spring is borzasztóan szerepelt az Euro NCAP töréstesztjein, a Marvel R óriás meglepetést okozott. Az adható 5-ből 4 csillagot ért el.

Lássuk, hogyan alakultak az adható pontszámok az Euro NCAP kategóriáiban:

Felnőtt utasok védelme: 80%

Gyermek utasok védelme: 75%

Gyalogosok védelme: 55%

Biztonsági asszisztensek: 80%

A Marvel R oldalsó ütközések esetén középső légzsákkal védi az utasokat az egymásnak csapódástól. Ennek ellenére az Euro NCAP tesztje során a nagyobb ütközéseknél az elöl ülők feje érintkezett, ezért összességében 80%-ot ítéltek erre a kategóriára. A gyerekeket helyettesítő bábukkal folytatott teszten a frontális és oldalsó ütközéseknél 22/24 pontot kapott a Marvel R. A gyalosogok tekintetében az automata vészfék működésében találtak némi kivetnivalót, ezért az alacsony pontszám.

Összességében a SUV 4 csillagot kapott. Kiemelendő az asszisztens rendszerekre kapott 80%-os eredmény, amit olyan kiváló német gyártmányok szoktak elérni, mint például a Mercedes-Benz EQS vagy a BMW iX.

Utastér és felszereltség

Kényelmes bőrülések és tágas tér jellemzi, bár a hátsó ülésen legfeljebb két fő fér el kényelmesen. Ebben a tekintetben a hasonló hosszúságú (467 cm) és magasságú (162 cm) Škoda Enyaq iV és a Hyundai Ioniq 5 jobban szerepel.

A csomagtartó az autó hosszához képest kicsinek számít a maga 357 literével. Az összkerékhajtású modell esetén a bővítést csak a hátsó ülések előre döntésével tudjuk megtenni. Míg a hátsókerekes kivitelnél jutott hely elöl egy 150 literes ládának is.

Hol elérhető a Marvel R?

Eupában még csak néhány országban áll rendelkezésre: Dániában, Hollandiában és Angliában. Az árát 40 000 € körülre teszik, ami cikkünk írásakor 14,1 millió forintnak felel meg. Ez jóval kedvezőbb a versenytársakénál, miközben a felszereltséggel és a hatótávval bőkezűek voltak a készítők.

Összességében egy finom,  elegáns megjelenésű, sportos autót kapunk, nagy teljesítménnyel, ugyanakkor ráérősebb töltéssel. Mindennapi használatra, hazai útjaink állapotát is figyelembe véve tökéletes választás lehet ár-érték arányban. Az európai szintű biztonság pedig éllovassá teszi a kínai gyártású autók között.

Takaríts meg pénzt a külföldi autóvásárláson a Profi EV-vel

A Profi EV-nél a hazainál jóval szélesebb választékot kínálunk új és használt elektromos autókból. Akár az olyan különleges, limitáltan elérhető új elektromos modellekből is, mint az MG Marvel R, mely nálunk már 13 350 000 Ft–tól elérhető.

Autóinkat külföldről szerezzük be, alapos szakértői átvizsgálás után. Nincs több havi várakozás, ráadásul az elektromos autókat a hazai piaci ár alatt kínáljuk.

Új és használt modelleinkre egyaránt 6 hónap garanciát biztosítunk.

Ha próbáltál már külföldön autót vásárolni, akkor biztosan tapasztaltad, hogy mennyire nehéz pár fotó alapján megítélni egy autó állapotát. Ráadásul a vásárlás rengeteg ügyintézéssel jár: fel kell derítened az autó előéletét, honosítani kell, az eredetiségvizsgálatról és a regisztrációs adó befizetéséről nem is beszélve…

Mi ezt mind elvégezzük helyetted, így nem kell kockáztatnod, sem felesleges köröket futnod.

Mit kínál még a Profi EV?

  • Igényeidre szabott elektromos autókat akár 24 órán belül – alapos igényfelmérés után olyan modelleket ajánlunk, amelyekkel felhőtlen élmény lesz a vezetés. Ha van készleten az igényeidnek megfelelő modell, akkor akár 24 óra alatt átadhatjuk a kulcsait. Legfeljebb 60 munkanap alatt mindenképp megérkezik autód.
  • Szakmai felkészítést – Képbe hozunk az adott autó sajátosságaival, töltési rendszerével. Megmutatjuk az autó részeinek gyakorlati működését, és elmondjuk, hogyan tér el a hatótáv felhasználási módtól függően.
  • Biztosítást és kárügyintézést – az általunk értékesített autókra teljes biztosítási ügyintézést vállalunk az alábbi károkra vonatkozóan: természeti és vadkárok, lopás vagy törés.
  • Assistance szolgáltatást – gondoskodunk a meghibásodott vagy baleset miatt mozgásképtelenné vált autó elszállításáról, bizonyos modellek esetén csereautót is biztosítunk. Igény esetén lemerült autódat töltőre szállítjuk.
  • Céges flotta összeállítását – Segítünk felfrissíteni céges flottádat elektromos modellekkel, a fenntartható üzemeltetést középpontba helyezve.
  • Lízing és tartós bérleti lehetőséget – nyílt és zárt végű pénzügyi lízing mellett tartós bérletre is van lehetőséged, mely évi 3-6,5%-kal kedvezményesebb.

Nézd meg széles elektromos autó kínálatunkat, és kérj ajánlatot akár az MG Marvel R Electric-re vagy más modellekre!

MEGNÉZEM A KÍNÁLATOT

Milyen szempontok alapján válassz elektromos autót?

Akár első elektromos autódat választod, akár a régit szeretnéd lecserélni, csak úgy lehet zökkenőmentes az átállás, ha valóban igényeidre szabott autót vásárolsz. Így lesz ár-érték arányban igazán megtérülő a befektetés, a vezetés pedig élmény.

Hatótáv és felhasználási mód

A márkák hivatalos weboldalán közzétett sávos hatótáv a gyakorlatban eltérhet a felhasználási módtól függően. Ezért érdemes pontosan meghatároznod magadnak, hogy milyen gyakorisággal és milyen távolságok megtételére szeretnél elektromos autót választani.

Eltérő lehet a hatótáv városon és kisebb településeken belül. Míg a hagyományos motorok jellemzően városban fogyasztanak a legtöbbet, a villanyautók itt tudnak igazán takarékosak lenni. Ennek oka, hogy a városban lassításkor a visszatáplálással a felhasznált energia jelentős részét visszanyerhetjük.

Mit ajánlunk mi?

  • Városon belüli közlekedésre, napi szaladgálásra megfelel a 20 kWh körüli teljesítmény
  • Agglomerációs ingázás és városi rohangálás: 30 kWh körül
  • Nagyobb belföldi utak, még mindig városi fókusszal: 40 kWh körül
  • Országjáró autó, hosszú autópályázásnál kompromisszumokkal: 64 kWh felett

Töltési lehetőségek

Figyelembe kell venned a rendszeres útvonalakon elérhető töltők típusát és az autód töltési lehetőségét is. Hazánkban vidéken jóval több az AC töltő, mint a DC villámtöltő. Érdemes gondolni még az otthoni töltési lehetőségre. Ma még sokan nyilvános töltőt választanak, mert sok az ingyenes. Ám hosszú távon megéri otthon töltened, mert nem csak sokkal kényelmesebb, de olcsóbb is lesz. A Profi EV-nél akár otthoni vagy céges töltőállomások telepítésében is tudunk segíteni.

Beszerzés

A hazai kínálat még mindig elmarad az európaitól, vagy jóval kedvezőtlenebb áron elérhetők a kiválasztott modellek. Ezért érdemes körülnézned például a német piacon. Ekkor azonban amit megspórolsz az árakon,  azt az autó szállításán, a honosításon és egyéb adminisztratív költségeken elbukod. Kivéve, ha a Profi EV-re bízod ezeket a feladatokat. 🙂

Szervizköltségek

Azt, hogy az autó milyen gyártmányú, nem csak a biztonság miatt érdemes figyelembe venned. A német alkatrészek beszerzése drágább, míg a távol-keletről érkezők könnyebben pótolhatók. A Profi EV-nél a szervizelést is mi intézzük.

Bízunk benne, hogy cikkünkkel sikerült minden információt átadnunk az MG Marvel R Electric-kel kapcsolatban.

Ha kérdésed maradt, vedd fel a kapcsolatot velünk a +36 30 016 2662 számon, ahol elektromos autókban jártas, profi szakemberek állnak rendelkezésedre minden munkanap 8-16 között.

Autókínálatunk megtekintéséhez kattints IDE